Wandelen
Wandelen

Wandelen

Landgoed Croy is een prachtig groen gebied rond kasteel Croy dat maar liefst 254 hectare groot is. Het ligt in het dal van de Goorloop, een riviertje dat begint op de Strabrechtse Heide en dat bij Veghel in de Aa uitmondt.

Het landgoed ligt deels op het grondgebied van Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek, en deels op het grondgebied van Stiphout, gemeente Helmond.

  • Wandelroute om het kasteel Croy, afstand 2 km. Een rondje rond het kasteel, over het 'slakkenpad' en door de appelboomgaard van de familie Biemans.Volg de wandelknooppunten 52 - 53 - 30 - 59.
  • Bolle Akkerroute, afstand 8 km door het kleinschalige landschap waarin Landgoed Croy is gelegen. Het gebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van bolle akkers, bossen en laaggelegen beemden langs de Goorloop en de Schevelingse Loop. Een uitgebreide informatiefolder met de routebeschrijving is verkrijgbaar bij streekwinkel Croy
  • Prachtige wandelroute langs het katseel en de Goorloopp; 10 km.Zie de routebeschrijving en kaart op de site van land van de Peel.